Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Казанлък Волей с нов треньор

Стоян Гунчев отново ще е начело на Казанлък Волей
Снимка: официален сайт на клуба

Опитният специалист и треньор на национални селекции в девическото направление Стоян Гунчев отново поема кормилото на женския волейболен отбор на Казанлък Волей.
Дългогодишният треньор заменя на поста  Атанас Петров, който води „розите“ през послединя сезон, но за новия шампионат ще продължи в гръцкия Орестиада. Гунчев пък бе начело на волейболистките на Варна ДКС през изминалия шампионат, като изведе варненки до финал за Купа България. За момента от Варна ДКС  все още не са подали заявка за новия сезон.
С поеменето на поста старши треньор Стоян Гунчев прави завръщане в Казанлък. Той бе наставник на тима при първото му участие в НВЛ през сезон 2012/2013 година. Под негово пъководство „розите“ направиха успешен дебют, завършвайки с бронзови медали в първенството и финал в турнира за Купа България.
Така ВК Казанлък Валей стана четвъртият клуб при жените, който подаде заявка за участие в женското първенство през новия сезон 2022/23. От федерацията удължиха срока за регистрация, като надеждите са, че още клубове ще се включат в шампионата.

По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна