Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ализе Корне записа победа №500

Корне показва по оригинален начин колко победи има вече.
Снимка: Фейсбук профил на А. Корне

Ализе Корне записа победа номер 500 в кариерата си и се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Кливланд (САЩ).

Поставената под номер 8 в схемата французойка спечели срещу Даяна Ястремска (Украйна) с 6:2, 6:1 за 72 минути. Двубоят се доигра тази нощ, след като беше отложен с един ден заради буря.

"В професионалния тенис съм от 15 години и изиграх много мачове, така че се гордея с тези 500 победи. Мислех за това в началото на сезона като за краткосрочна цел и то се случи през август. Това означава много за мен", каза Корне, чийто рекорд е 500 победи и 410 загуби.

32-годишната французойка направи своя дебют през 2005 година на "Ролан Гарос" и има шест титли на сингъл, последната от които в Гщаад (Швейцария) преди четири години. Тя е играла много пъти в България - на Турнира на шампионките и на турнира "Алианц къп".

Корне, която е номер 37 в световната ранглиста, нямаше проблеми срещу Ястремска. Всеки ден се играеше по един сет на мача.

"Щастлива съм, че спечелих. Днес играх по-добре. Ударите ми бяха по-дълбоки и бях по-агресивни. Надявам се, че ще мога да продължа да играя още много мачове", добави французойката. 

Освен биография, тенисистката от Ница е автор и на романа La Valse de Jours, който излезе на пазара тази година.

Третата поставена Екатерина Александрова от Русия победи местната любимка Лорън Дейвис с 4:6, 6:2, 6:4, а номер 2 в схемата Мартина Тревизан от Италия надделя над Маяр Шериф от Египет с 2:6, 6:2, 6:4.

Шампионката от Откритото първенство на Австралия за 2020 година София Кенин, която получи "уайлд кард" за участие в турнира, елиминира квалификантката Далайна Хюит с 6:4, 6:3. Измъчвана от контузии след триумфа си в Мелбърн, Кенин прекъсна серия от осем загуби, която започна през януари в Аделаида.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна