Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андреа Петкович сложи край на кариерата си

Андреа Петкович взе сет на Белинда Бенчич.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германската тенисистка Андреа Петкович бе изпълнена с емоции след края на кариерата й, дошъл след поражението с 2:6, 6:4, 4:6 от олимпийската шампионка от Швейцария Белинда Бенчич в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.

Петкович, която е бивша полуфиналистка от „Ролан Гарос“ и играч от топ 10 в света, обяви през миналата седмица, че турнирът от Големия шлем в Ню Йорк ще бъде последен, въпреки че може да се появи още веднъж на състезание в Европа, за да даде последна възможност на приятелите и семейството си да я видят в игра.

„В последните дни бях съкрушена“, призна победителката от последното издание на Турнира на шампионките в София през 2014 г. Петкович пред агенция ДПА и добави, че е истински натъжена.

Тя обясни, че е искала да обяви отказването си от тениса преди няколко седмици, но планът й се променил след новината за края на кариерата на Серина Уилямс и то точно в Ню Йорк.

„Помислих, че сега никой няма да се заинтересува от моето решение“, добави Андреа Петкович. Тя заяви, че изпитва голямо уважение към 23-кратната шампионка от Големия шлем, която се класира за втория кръг на Откритото първенство на САЩ. „Запитах се как Серина го направи. В момента наистина я разбирам“, каза още 34-годишната родена в Тузла германка.

Петкович коментира, че очевидно не е дала толкова на спорта, колкото Серина Уилямс, но е доволна от постигнатото. Тенисистката добави, че по време на мача с Бенчич си е напомняла да не спира да се бори и да не се отказва до последно. „Искам да бъда запомнена по този начин“, завърши Андреа Петкович.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна