Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Mercedes-Benz и Microsoft обявиха партньорство в нова платформа за данни

Снимка: БНР

В сряда Mercedes-Benz и Microsoft Corp. обявиха сътрудничество, за да направят производството на автомобили "по-ефективно, гъвкаво и устойчиво" с новата платформа за данни MO360, която ще свърже около 30 от заводите на немският автомобилен гигант към облачното пространство на Microsoft.

Компаниите отбелязаха, че платформата вече е достъпна в Европа, Близкия изток и Африка и скоро ще бъде внедрена в Съединените щати и Китай.

"Тази унифицирана платформа за данни е стандартизирана от Microsoft Azure (облачната услуга на Microsoft), предоставяйки на Mercedes-Benz гъвкавост и облачна изчислителна мощ за работа с изкуствен интелект и анализи в глобален мащаб, като същевременно отговаря на стандартите за киберсигурност и за съответствие в регионите“, заявиха Microsoft и Mercedes-Benz в съобщение за пресата.

Според прессъобщението, платформата MO360 ще помогне за оптимизиране на производствените процеси и ще идентифицира и разреши потенциални пречки и затруднения във веригите на доставки. Очаква се партньорството да увеличи ефективността на производството на превозни средства с 20% до 2025 година.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна