Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриан Андреев отпадна в Сен Тропе

Адриан Андреев
Снимка: Sofia Open

Третата ракета на България Адриан Андреев отпадна в първия кръг на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" в Сен Тропе (Франция) от категория 100.

21-годишният софиянец, който влезе в основната схема като "щастлив губещ" от квалификациите, загуби от бившия номер 60 в световната ранглиста Стефано Травалия от Италия с 4:6, 7:6(6), 4:6 след малко повече от два часа и половина игра.

Двамата си размениха пробиви в първите геймове. След това италианецът направи нов брейк за 3:2 и после затвърди. В десетия гейм Андреев пропиля четири възможности за връщане на този брейк. В следващия отрази три сетбола преди да вземе подаването си за 4:5, но после Травалия затвори частта.

Въвв втория сет българинът допусна пробив за 2:3, но успя да го върни при 4:4. Стигна се до тайбрек, в който той спаси два мачбола и от 4:6 точки измъкна частта след четири поредни разигравания.

В третата част българинът на два пъти вземаше пробив аванс, но Травалия то връщаше незабавно. В десетия гейм Андреев допусна трети брейк, с който загуби мача.   


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени