Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислава Христова и Сепси ще играят в Еврокъп

Борислава Христова (№45) ще играе в Еврокъп.
Снимка: ФИБА Европа

Румънският Сепси, в който играе българската националка Борислава Христова, не успя да се класира за Евролигата по баскетбол за жени.

Отборът на Христова завърши на второ място в квалификационна група "А" за влизане в надпреварата на Международната федерация по баскетбол (ФИБА), мачовете от която се играха в Белград.

Първата позиция и съответно място в Евролигата при дамите заслужи гръцкият Олимпиакос, който във втората си среща снощи на сръбска земя победи местния Цървена звезда с 84:60 (21:21, 18:11, 21:18, 24:10).

Сепси завърши с победа и загуба след поражение от Олимпиакос с 54:73 на старта и успех над Цървена звезда във втория ден на квалификационния турнир с 83:63.

Борислава Христова и съотборничките й продължават във втория по тила турнир при жените - Еврокъп. Тимът на Сепси попадна в група F заедно с турските Бурса и Несибе Айдън, както и израелския Холон.

Българският Берое (Стара Загора) научи всичките си съперници в група B. Съперници на старозагорки в редовния сезон на турнира Еврокъп ще бъдат турският Хатайспор, израелският Елицур Рамла и унгарският Печ.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна