Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национал на Коста Рика хванат с допинг

Орландо Гало вероятно ще пропусне световното.
Снимка: Фейсбук профил на О. Гало

Костариканският футболист Орландо Гало е дал положителна проба за забранена субстанция по време на случаен тест през септември, съобщи футболната федерация на страната (ФКРФ). Гало, който играе като полузащитник и има девет мача в националния отбор на страната, беше включен в предварителния списък за световното първенство в Катар, но след положителната проба най-вероятно ще се прости с мечтата си да играе на най-големия спортен форум.

Гало е дал положителна проба за анаболен андрогенен стероид (ААС) по време на 15 произволно избрани играчи за тестване през месец септември. По това време националният отбор на Коста Рика е бил на турне в Република Корея.

22-годишният Гало имаше предложение през лятото да премине в Спортинг Канзас Сити от първенството на САЩ, но неговият клуб Ередиано не прие офертата, тъй като я сметна за прекалено ниска.

Коста Рика след спечелен допълнителен бараж, за да стигне до Катар 2022, където е в група Е заедно с отборите на Япония, Германия и Испания. Първата им среща е на 23-и другия месец срещу испанците.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна