Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Twitter ще бъде делиствана от Нюйорската фондова борса на 28 октомври

Лого на "Туитър" и Илон Мъск

Голямата социална интернет медия Twitter Inc. ще бъде делиствана от Нюйоркската фондова борса в петък, 28-и октомври, се посочва в съобщение на борсата.

Компанията изглежда, че в крайна сметка ще бъде придобита от най-богатия човек в света, предприемачът Илон Мъск, който посети централата ѝ по-рано вчера, като туитна, че "днес се срещам с много готини хора в Twitter“.

"Уолстрийт джърнъл" също така съобщи, че във вторник Мъск е изпратил известия за вземане на заеми до банки, желаещи да предоставят кредити за придобиването на Twitter на стойност 44 милиарда долара.

Банките вече са започнали да изпращат исканите 13 милиарда долара, които ще бъдат на разположение на Мъск, "след като бъдат изпълнени окончателните условия за приключване на сделката", според неназовани източници на финансовото издание.

Ройтерс съобщи във вторник, че фондови инвеститори, включително Sequoia Capital, Binance, Qatar Investment Authority и други, са получили от адвокатите на Мъск необходимите документи за ангажимента за финансиране на сделката.

Приключването на сделката ще отбележи край на съдебното дело, водено от компанията Twitter, която, заедно с инвеститорите, сега очаква сделката да бъде завършена при първоначалните условия от $ 54,20 на акция.

Акциите на компанията затвориха търговията на Нюйоркската борса (NYSE) в сряда на ниво от 53,35 долара, като нараснаха с 1% към $ 53,90 на извънборсовата търговия късно снощи -  малко под офертната цена на Мъск от $ 54,20.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна