Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Христов иска да играе заедно с брат си Андреа

Петко Христов (вляво) е готов за игра в мача с Фиорентина.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският защитник на Специя Петко Христов говори преди мача на неговия тим срещу Фиорентина в Серия А през уикенда. 

"В отбора има много промени с новите директор и треньор, но всички сме много близки. Ние сме нов отбор, но сме много единни и момчетата се държат много добре", каза българският национал пред вестник Il Seccolo XIX. Той каза също, че иска да се събере отново в едон отбор със своя брат близнак Андреа.

"Когато бяха на 19 години тренирах с първия отбор на Фиорентина под ръководството на Стефано Пиоли, но играех за Примаверата, преди да ме пратят под наем за три години в Серия C. От онзи отбор в неделя ще се видя с Бираги, Венути и Миленкович", каза още бившият футболист на Славия.

"Получих контузия на коляното на лагера с националния отбор, която ме извади от игра за три седмици, но за щастие от вчера тренирам наравно с отбора и съм щастлив", призна централният бранител.

"Мисля, че е напълно по силите ни да останем в Серия А. Ние сме първите, които сме ядосани на резултата си при гостуванията. на мача в Салерно наистина играхме добре, но е жалко, че ни липсваше нещо в началото и в края", призна българинът.

"Най-хубавият ми спомен е промоцията в Серия А срещу Каляри, макар че всичките мачове бяха важни. Разбира се, помня гола срещу Лацио, които в онзи мач ни биха с гол на Пико в края, при който не бе отсъдена почти половин метър засада. Както и спасяването миналия сезон, което си осигурихме предварително", каза Христов.

"Общата ни мечта с брат ми Андреа е да играем отново заедно в един отбор и това да не е само националния тим на България", завърши Петко Христов.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна