Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Давид де Хеа не е в състава на Испания за Мондиал 2022

Давид де Хеа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа със сигурност няма да бъде част от състава на Испания за Световното първенство в Катар, след като не попадна в разширения списък с играчи на селекционера Луис Енрике, съобщават медиите в Испания, цитирани от БГНЕС.

Всички треньори трябва да изпратят на ФИФА списък с 55 имена, които впоследствие ще бъдат редуцирани до 26, а финалните състави ще бъдат обявени на 11-ти ноември.

Макар и разширеният състав да не е публикуван официално, се твърди, че Де Хеа не е в него, въпреки че Енрике е селектирал петима вратари. Към момента номер 1 под рамката на вратата за испанците е стражът на Атлетик (Билбао) Унай Симон, а негови резерви са Давид Рая и Роберт Санчес. Вратарят на Челси Кепа Арисабалага, който наскоро си върна титулярното място на "Стамфорд Бридж", също няма да лети за Катар.

В същото време вестник каталунският в. "Спорт" съобщава, че изненадващо Жерард Пике е част от разширения състав на Испания. Това е изненадващо по две причини - Пике се отказа от участие в националния отбор след Мондиал 2018, а освен това се намира в много слаба форма и е последен избор за центъра на защитата в Барселона.

Все пак изглежда малко вероятно Пике да участва на Мондиал 2022, като основни претенденти на тази позиция са Аймерик Лапорт, Иниго Мартинес, Пау Торес, Ерик Гарсия, Диего Йоренте и Серхио Рамос.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна