Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руне спаси 3 мачбола, за да надделее над Вавринка

Холгер Руне продължава след повече от 2 часа и половина игра.
Снимка: rolexparismasters.com

Холгер Руне се класира за втория кръг на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като спаси три мачбола и успя да обърне Стан Вавринка в страхотен мач – 4:6, 7:5, 7:6(3), за над два часа и половина игра.

Шампионът от Стокхолм, който миналата неделя загуби финала на турнира в Базел от Феликс Оже-Алиасим, отстъпи в първата част на трикратния победител в турнирите от Големия шлем след един пробив, дошъл в десетия гейм. Вторият сет започна с ранен брейк на младия датчанин, но Вавринка върна пробива, а след това имаше два мачбола в десетия гейм, които обаче пропусна. Това повлия негативно на швейцареца, който се пропука и след нов пробив, Руне сервира успешно за изравняване на частите.

В третата Вавринка пропиля още един мачбол в 12-ия гейм, а съдбата на сета и мача бе решена в тайбрек. В него Руне бе по-солиден от двамата и така се поздрави с победата. 

Датчанинът направи десет аса, спечели 80% от точките на първи сервис, спаси седем от деветте възможности за пробив пред Вавринка и завърши с 43 уинъра и 26 непредизвикани грешки по пътя към успеха. В следващия кръг скандинавецът ще играе с десетия в схемата Хуберт Хуркач.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени