Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитник на Канада пропуска Мондиал 2022 заради травма

Отборът на Канада започва участието си на мондиала на 23 ноември с мач срещу Белгия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Канадският защитник Скот Кенеди ще пропусне световното първенство по футбол в Катар заради контузия на рамото.

25-годишният футболист, който има осем мача за представителния тим, получи травмата в събота в двубоя на клубния си тим Регенсбург срещу Ханза във Втора Бундеслига на Германия.

"Той беше съсипан тази сутрин. Ще бъде голяма загуба за този отбор на терена и извън него. Просто един от онези трудни моменти като треньор, когато трябва да споделя тази лоша новина", каза селекционерът на Канада Джон Хердман.

Той е облекчен, че Алфонсо Дейвис от Байерн, който навърши 22 години в сряда, не е сериозно контузен, когато получи травма на главата срещу Борусия Дортмунд на 8 октомври.

Атиба Хътчинсън, 39-годишен полузащитник и капитан на Канада, е единственият играч в тима, който е бил свидетел на последното участие на Канада на световното първенство през 1986 година. Той не е играл за турския Бешикташ този сезон поради травма, но Хердман се надява скоро да се върне на терена.

"Той се чувства добре. Всички признаци са положителни", добави селекционерът.

Хердман избра 21 играчи за тренировъчен лагер, който започва в неделя преди мача срещу Бахрейн на 11 ноември в Манама. Играчите, селектирани за Световното първенство, ще пътуват до Близкия изток на следващия ден, а базираните в Европа ще се явят преди приятелския двубой срещу Япония на 17 ноември в Дубай.

Канада започва участието си в група F в Катар срещу Белгия на 23 ноември, преди да се изправи срещу Хърватия четири дни по-късно и срещу Мароко на 1 декември.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна