Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Microsoft удължава безплатната си техническа поддръжка за Украйна и през 2023 г.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Microsoft Corp обяви в четвъртък, че ще разшири безплатната технологична поддръжка за Украйна и през 2023 г., тъй като продължава руската военна инвазия в страната, съобщава Ройтерс.

Microsoft заяви, че ще предостави допълнителна технологична помощ от близо 100 милиона долара, което ще увеличи общата подкрепа за Украйна до над 400 милиона долара от началото на войната през февруари.

Подкрепата на компанията "ще гарантира, че правителствените агенции, критичната инфраструктура и други сектори в Украйна могат да продължат да управляват своята цифрова инфраструктура и да обслужват гражданите чрез облачната услуга на на Microsoft“, написа президентът на Microsoft Corp - Брад Смит в публикация в блог.

Украйна беше обект на множество кибератаки от Русия от началото на конфликта в края на февруари, според западни изследователи по сигурността и висши държавни служители.

В същото време редица компании от Европа и Северна Америка се мобилизираха, за да предложат помощ на украинските власти и граждани.

През юни тази година Microsoft пък заяви, че е направила значителни съкращения на бизнеса си в Русия, присъединявайки се към списък с компании, които са намалили експозицията си или са се изтеглили от страната в отговор на нейната военна инвазия в Украйна.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна