Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният тим спечели титлата от ДП по естетическа гимнастика

Националният отбор на България по естетическа групова гимнастика е сред големите фаворити на световното първенство в Грац, Австрия
Снимка: БФЕГГ

Общо 73 отбора от 17 клуба от страната участваха на държавното първенство по естетическа групова гимнастика за всички възрасти, което се проведе през уикенда в столичната зала "София".

Националният отбор на България спечели титлата при жените. Тимът в състав Христиана Ковачева, Карина Нейкова, Виктория Берова, Дария Капсъзова, Мария Мехлемова, Яна Стайкова, Сибила Кърпачева, Сияна Табакова и Рада Куатли с треньор Кристина Ташева събра сбор от 38.850 точки.

На второ място остана Велбъжд с 29.150 точки.

Следващото състезание от календара е световното първенство по естетическа гимнастика, което ще се проведе на 26 и 27 ноември в Грац (Австрия). На него ще участват националните отбори за жени и девойки, както и София Спорт и Велбъжд при жените, което ще позволи на България да се бори и за отборно класиране.

Преди това в Грац ще се състои съпътстващ турнир за клубни отбори, където в малките възрасти ще стартират Академик (София), Етър Елит (Велико Търново), Магия и ЦСКА.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна