Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столична лекарска колегия подкрепя действията на БЛС по невъзможността за водене на преговорния процес за рамков договор

2
Снимка: Archive

УС на Столична лекарска колегия на БЛС единодушно подкрепя действията на УС на БЛС във връзка с невъзможността да бъдат водени преговори с НС на НЗОК, съобщават от СЛК.

БЛС напуска преговорите и иска оставки в Здравната каса

"Преговорният процес за сключване на НРД 2023-2025 г., както и Анекс към действащия НРД, е задължение по закон на УС на БЛС и НС на НЗОК.

УС на Столична лекарския колегия на БЛС подкрепя искането за оставка на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев и на председателя на НС на НЗОК д-р Александър Златанов.

Ние, Управителният съвет на Столична лекарска колегия, още преди около година и половина, по време на текущи преговори за Анекс алармирахме съсловието, че ръководството ан НЗОК в лицето на проф. Петко Салчев подхожда недостатъчно отговорно и пречи на адекватните преговори на страните, от които зависи здравето на всички български граждани.

Изразяваме подкрепа към БЛС в желанието му да не допусне взимане на еднолични решения в ущърб на съсловието. Ръководството ан БЛС е гарант за спазване на законността в системата на здравеопазването.

Вярваме, че не трябва да бъдат пожалени усилия за постигане на най-добрата договореност в името на ползващите и работещите в системата на здравеопазването.

Управителният съвет на Столична лекарска колегия на БЛС настоява за незабавни действия от страна на Народното събрание и Министерския съвет", пише в съобщение до медиите.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна