Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Садио Мане все пак е в състава на Сенегал

Садио Мане (с флагчето) ще пътува за Катар.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Завършилият на второ място в борбата за „Златната топка“ Садио Мане попадна в състава на Сенегал за световното първенство в Катар, стана ясно от окончателния списък с играчи на селекционера Алиу Сисе.

Наставникът сподели, че се е надявал състоянието на нападателя на Байерн да се подобри в рамките на няколко седмици и обяви, че е „голям оптимист“, че травма няма да доведе до операция. Участието на Мане в турнира бе под въпрос, след като той пострада при разгромния успех над Вердер с 6:1 във вторник. 30-годишният футболист бе диагностициран с контузия на дясната тибула и ще премине допълнителни тестове.

„Предпочетох да го запазя в групата. Садио Мане е важен играч в нашия състав, важно е да продължим да следим ситуацията около контузията му, надявайки се, че след 2-3 седмици ще има прогрес. Но сме големи оптимисти. Ще дадем на Садио Мане цялото необходимо време за пълно възстановяване“, коментира Сисе пред журналисти.

Шампионът на Африка стартира кампанията си на Мондиала в група А срещу Нидерландия на 21 ноември, преди да се изправи още срещу домакините от Катар и Еквадор.

Съставът на Сенегал:

Вратари:
Едоар Менди, Алфред Гомис, Сени Диенг

Защитници:
Калиду Кулибали, Папе Абу Сисе, Абду Диало, Фоде Бало Туре, Юсуф Сабали, Исмаил Якобс, Формоз Менди

Полузащитници:
Папе Матар Сар, Папе Гей, Нампалис Менди, Идриса Гана Гей, Мустафа Наме, Лум Ндиайе, Шейку Куяте, Крепин Диата, Пате Сис

Нападатели:
Садио Мане, Исмаила Сар, Бамба Диенг, Булайе Диа, Фамара Диедиу, Илиман Ндиайе, Николас Джаксън.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна