Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха отбора на Канада за световното първенство

Канада ще участва за първи път на световно от 1986 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитникът на Торонто Дониъл Хенри ще пропусне Световното първенство в Катар заради травма на прасеца, получена по време на приятелския мач срещу Бахрейн.

Атиба Хътчинсън, 39-годишен полузащитник и капитан на Канада, е сред 26-те играчи, представени от селекционера Джон Хердман.

Единственият играч, който е участвал на последния мондиал, в който игра Канада през 1986 година, Хътчинсън направи първото си участие за сезона за турския Бешикташ в сряда, след като се възстанови от травма на крака.

Хенри, който игра в осем от 20-е квалификационни мача, стана третият играч, който пропуска турнира заради контузия след вратаря Максим Крепо, който счупи крак, играейки за Лос Анджелис в Мейджър Лийг Сокър, и защитника Скот Кенеди, който контузи рамото си по време на двубой за Регенсбург на 29 октомври.

Алфонсо Дейвис беше включен в състава, въпреки получи контузия при победата на Байерн Мюнхен над Херта Берлин в Бундеслигата. Той пропусна двубоя с Шалке 04 снощи.

Надеждите на Дейвис за участие на Световното първенство "не са изложени на риск" и 22-годишният играч фигурира в състава от 26 човека на Джон Хердман.

Джонатан Дейвид от Лил също е в тима, след като има десет гола в Лига 1 от началото на сезона.

Канада започва първата си кампания на световно първенство от 1986 година насам, като се изправя срещу Белгия на 23 ноември, преди да се изправи срещу другите си съперници от група F Хърватия и Мароко.

Съставът на Канада:

Вратари:
Джеймс Пантемис, Милан Борян, Дейн Сейнт Клеър

Защитници:
Самюел Адекудбе, Джоел Уотърман, Алистър Джонстън, Ричи Лариа, Камал Милър, Стивън Витория, Дерек Корнелиус

Полузащитници:
Лиъм Фрейзър, Исмаел Коне, Марк-Антъни Кей, Дейвид Уотърспуун, Джонатан Осорио, Атиба Хътчинсън, Стивън Еустакио, Самюел Пиет

Нападатели:
Таджон Бюканън, Лиам Милър, Лукас Кавалини, Айк Угбо, Джуниър Хойлет, Джонатан Дейвид, Кайл Ларин, Алфонсо Дейвис.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!