Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дешан включи нов нападател в отбора на Франция

Маркус Тюрам
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Борусия (Мьонхенгладбах) Маркус Тюрам бе добавен към състава на световния първенец Франция в последния момент, съобщиха от местната футболна федерация.

През миналата седмица старши треньорът Дидие Дешан извика 25 футболисти за световното в Катар, но късно в неделя реши да разшири списъка си до максимално позволените 26 играчи и да вземе Тюрам.

Маркус Тюрам е син на легендарния френския защитник Лилиан Тюрам, който заедно с Дешан стана световен шампион с Франция през 1998 година. Нападателят до момента четири пъти е играл за "петлите".

В сащото време се разбра, че централният защитник на Пари Сен Жермен Приснел Кимпембе няма да играе на Мондиал 2022.. 

В профила си в Инстаграм 27-годишният Кимпембе написа, че не е възстановен от травмата си в сухожилието и няма да може да вземе участие на шампионата. През уикенда той игра 15 минути при успеха с 5:0 над Оксер, след като пропусна двубоя с Лориен седмица по-рано заради същия проблем с ахилеса.

От щаба на Френската футболна федерация обявиха, че мястото му в селекцията на Дидие Дешан ще бъде заето от Аксел Дисаси от Монако. 

Франция е в група D на световното първенство заедно с отборите на Австралия, Дания и Тунис. Първият мач на тима е на 22 ноември с австралийците.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна