Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хари Кейн очаква успешно представяне в Катар

Хари Кейн
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на английския национален отбор Хари Кейн е оптимист за представянето на "трите лъва" на Мондиал 2022 в Катар. Голмайсторът на Тотнъм коментира предстоящото световно първенство при пристигането си в Доха.

"Представяме се добре на тази големи турнири и ни остава само още една стъпка. Този път може да я направим. Това е вълнуващо, странно, ще играем на всеки 5-6 дни. Вълнението властва над всички наоколо. Щастливи сме да бъдем тук и да започнем да тренираме от утре", заяви Кейн пред BBC. 

Нападателят и всички останали английски национали играха в отборите си във Висшата лига през миналата събота и неделя. 

"Трябва да се подготвим за изключително кратък период. Винаги е различно за големите турнири. Опитваме да не мислим за далечните събития, които ни предстоят. Разбира се, спечелването на турнира е голямата ни цел и мечта. Ще бъде изключително трудно. Трябва да се подготвим добре и се вълнуваме преди старта", каза още футболистът на Тотнъм.

Англия ще играе срещу Иран в първия си мач от група В на световното първенство на 21 ноември. Другите противници на островитяните в груповата фаза са Уелс и САЩ. На Мондиал 2018 англичаните играха полуфинал, а на Евро 2020 загубиха двубоя за титлата срещу Италия на "Уембли" след изпълнение на дузпи.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна