Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промени в Сдружение "Национална пациентска организация"

Снимка: БГНЕС

"След заседание на Управител съвет на Сдружение "Национална пациентска организация" (НПО) на 22 ноември 2022 г., е взето решение за освобождаване на д-р Станимир Хасърджиев от поста генерален директор на НПО.

Сдружението изказва благодарност към д-р Хасърджиев за дългогодишната работа в полза на българските пациенти и за положените усилия за утвърждаване на организацията такава, каквато я познаваме сега. Ценим всички негови умения и усилия, които е положил по изграждане на организационния капацитет и постигнатите до момента успехи както на национално, така и на европейско ни." Това пише в съобщение до медиите.

НПО ще продължи да работи с него по общи инициативи и проекти.

Хасърджиев е сред основателите на неправителствената организация, а през 2021 г. беше избран за неин генерален директор.


Националната пациентска организация е учредена през януари 2010 г. като обединение от юридически лица – пациентски организации. НПО е регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза. Само за няколко дни след учредяването на сдружението към него се присъединиха 20 национални пациентски организации и 15 регионално опериращи сдружения.  Днес броят на пълноправните членове и регионалните представители на НПО надхвърля 80, което го прави най-голямото пациентско обединение в България.
В офиса на НПО се управлява гореща линия на пациента 0700 10 515 . Медицинските консултанти отговарят на обаждания в работни дни между 11:00 и 17:30 ч.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени