Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сенегал нанесе втора загуба на домакина Катар

Сенегалецът Диа (вляво) вкарва първия гол в мача.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Сенегал победи с 3:1 домакина на световните финали Катар в двубой от група А на турнира и така азиатският тим загуби шансове да продължи напред след втора поредна загуба.

На стадион „Ал Тумама“ в Доха в 41-ата защитникът на Катар Булалем Хухи се подхлъзна в наказателното поле и буквално „заложи“ топката на Булайе Диа, който не сбърка от десетина метра за 1:0 за шампиона на Африка.

Малко преди това домакините имаха претенции за дузпа за фаул срещу Акрам Афиф, но съдията Антонио Матео Лаос от Испания не намери основание да отсъди наказателен удар.

В началото на втората част Фамара Диедиу удвои аванса на африканския отбор. Той се разписа след корнер с глава н 48-ата минута.

Футболистите на Катар упражниха натиск след това и пропуснаха няколко добри положения преди в 78-ата минута резервата Мохамед Мунтари с глава да отбележи първия гол за домакините на световни финали.

Краят на интригата настъпи в 84-ата минута, когато Сенегал вкара трети гол. Негов автор стана Бамба Диенго, който беше намерен отлично в наказателното поле от Илиман Ндиайе.

В другия мач от групата в 18 часа започват съставите на Нидерландия и Еквадор. В класирането тези два отбора водят с 3 точки, колкото има и Сенегал, а Катар е без актив.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна