Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англия и САЩ си разделиха точките

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Англия завърши наравно 0:0 срещу САЩ в мач от група "В" на Световното първенство по футбол и остана начело във временното класиране. Отборът на Гарет Саутгейт е с четири точки и една повече от Иран, а американците са с две.

Англия създаде първото положение в десетата минута. Джуд Белингам дриблира в центъра на терена и подаде на Букайо Сака по дясното крило, а той намери Хари Кейн в наказателното поле. Капитанът стреля, но ударът бе блокиран от Уолкър Зимърман и топката мина покрай лявата греда.

По-чистата ситуация обаче бе за американците. В 26-ата минута Уестън Маккени получи топката непокрит на около десет метра от вратата на англичаните, но ударът на халфа мина далеч над напречната греда. Секунди по-късно Юнус Муса отправи точен удар от далечно разстояние, но в ръцете на Джордан Пикфорд.

Натискът на САЩ продължи и Кристиан Пулишич бе следващият, който опита да вкара гол. Той получи топката на границата на наказателното поле и стреля, но тя се отби от напречната греда на Пикфорд.

Англия се измъкна и в края на полувремето, когато Сержиньо Дест стреля от много удобна позиция в наказателното поле, но Хари Магуайър подложи крак и изби топката. В заключителните секунди пък Мат Търнър отрази фронтален удар на Мейсън Маунт и първата част завърши при нулево равенство.

През второто полувреме Англия успя да изнесе играта и атакуваше по-често, но стигна до положения едва в добавеното време. Удари на Маркъс Рашфорд и Хари Магуайър бяха уловени от Мат Търнър, след което Хари Кейн стреля с глава покрай вратата.

По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!