Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луис Енрике и Ханзи Флик доволни от равенството

Луис Енрике (вляво) и Ханзи Флик се поздравяват след мача.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на националния отбор на Испания по футбол Луис Енрике няма притеснения за позицията на тима в група Е от световното първенство в Катар след равенството 1:1 срещу Германия в неделя вечер. Съставът има 4 точки след два изиграни мача и е лидер във временното класиране.

„На теория това беше Групата на смъртта“, заяви Енрике. „Ако ми бяха казали, че след равенството ще сме лидери и ще зависим от себе си, бих се съгласил. Равенство срещу Япония ни е достатъчно, но няма да спекулираме“, добави специалистът, цитиран от агенция ДПА.

„Да, жалко е, че не победихме, но трябва да сме щастливи, тъй като сме лидери в групата на смъртта. Когато бе изтеглен жребият, всички въздишаха от качеството, което тази група предлага. Състезанието е кратко, така че няма смисъл да говорим за калкулации. Ще преценим опциите си за стартовите 11 футболисти. Сега започва надпреварата за всичко или нищо. Това е нашата реалност, а целта ни е да сме първи в групата“, категоричен бе Луис Енрике.

„Германия трябва да мисли за победа срещу Коста Рика, който има добър състав. Може да сте сигурни, че ние ще играем за победа срещу Япония“, каза още селекционерът на испанския национален тим.

„Има разочарование сред футболистите. Чувството в съблекалнята беше малко странно. Можехме да се защитаваме по-добре, но равенството е справедливо бих казал. Можехме да спечелим, както и да отбележим решителен гол. Германия е футболна сила. Не може да отхвърлим възможността да спечелят Световното първенство, но ние им се опълчихме“, заяви Енрике на пресконференцията след двубоя.

Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик също похвали състезателите след равенството. Сега германският държавен тим по футбол трябва да победи Коста Рика в последния си мач от група Е и ще се надява Япония да не победи Испания в другия двубой.

„Съставът показа отлично ниво. Много съм доволен от духа, който показахме и отборната ни работа днес. Това бе мач на високо ниво“, заяви Флик на пресконференцията след срещата.

„Това са нещата, които искам да виждам от тима, но направихме само първата крачка. Искаме да видим повече в следващия мач и да създадем условия да продължим напред. Испания е страхотен отбор с много млади играчи, а и някои опитни, които са много силни технически. Започнаха добре, но ние отговорихме. Мисля, че се защитавахме на ниво, но това е съперник, който играе освободено, с много класа. Трудно е да се защитаваш срещу такъв опонент, така че трябва да подобрим защитата си. Важното тук е психологията. Те показаха, че искат да вземат точки, да създадат шансове, а ние искахме същото. Точно затова съм доволен от резултата“, коментира Ханзи Флик.

Специалистът увери, че е оптимист и вярва, че характерът, който Германия показа срещу Испания, ще помага и занапред. „Нещата се получават, когато започнеш да побеждаваш. Може би това е искрата, от която се нуждаехме. Коста Рика също демонстрира характер с победата си над Япония след поражението с 0:7 от Испания. Футболът е такъв. Понякога не тези с повечето шансове побеждават. Това ни се случи срещу Япония“, каза още старши треньорът на националния отбор на Германия по футбол.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!