Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фернандо Сантос не избира съперник за осминафиналите

Фернандо Сантос поздравява Кристиано Роналдо при смяната му.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантос призова да се запази спокойствие след втората победа на Мондиал 2022 над Уругвай с 2:0.

"Нека да се успокоим, защото иначе се вдигаме много високо", бяха първите думи на специалиста пред португалската телевизия RTP3.

"Това беше заслужена победа. Отборът направи това, за което говорихме. Имахме един или два трудни периода в мача, но това вече е минало. Класирахме се, сега е нужно да подобрим това, което можем", добави португалецът.

"Искахме да запазим отбора солиден. Винаги ще работим така. Искаме да направим португалците щастливи, както и ние самите", коментира Сантос.

Селекционерът призна, че дори не е мислил дали отборът иска да избегне Бразилия на осминафиналите. "Вече се класирахме, утре ще имаме време да обмислим всичко", завърши той.

Колегата му от Уругвай Диего Алонсо заяви, че отборът му не е играл добре през цялата среща.

"Имахме намерение, като видите началото на срещата, да ги подложим на напрежение. Но съперникът също играе играта си и се опитва да се противопостави на тактика ви. Понякога нещата се получават, друг път - не. Те са имали 15 положение, а не 11, ако гледаме статистиките. Но на последния мач ние имахме 6 чисти положения срещу Република Корея, а съперникът - само едно, но мачът завърши 0:0. Не играхме много добре, но атакувахме", коментира треньорът.

Диего Алонсо още вярва в класирането на Уругвай.

"Имам голямо доверие в играчите. Следващият мач ще бъде труден, но ако спечелим, ще се класираме. Сигурен съм, че и те ще се опитат да продължат напред. Това е ключов мач, но няма нищо общо със срещата преди 12 години", завърши Диего Алонсо, визирайки четвъртфинала между Урегвай и Гана на Мондиала през 2010 година, спечелен от урусите с 4:2 след изпълнение на дузпи.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна