Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гарет Саутгейт: Имаме повече вяра в себе си

Саутгейт поздравява играча на мача Рашфорд.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на английския национален отбор Гарет Саутгейт заяви, че отборът му има различен манталитет и повече вяра във възможностите си в сравнение със Световното първенство преди четири години в Русия.

Англичаните победиха Уелс с 3:0 и се класираха на осминафиналите на Мондиал 2022 като първи в група "В". В следващата фаза тимът ще срещне Сенегал.

"Мисля, че в сравнение с турнира в Русия преди четири години имаме различен манталитет в отбора, има повече вяра. Нашите цели сега са различни. В Русия просто си мислехме дали можем да спечелим мач на елиминациите, сега има повече очаквания, но и повече увереност и опит в големите мачове", каза Саутгейт на пресконференцията след мача.

"Определено сме доволни, че първата цел, която си поставихме, беше постигната. Духът на отбора е добър", добави той.

Саутгейт направи четири промени за победата над Уелс като Фил Фодън, Маркъс Рашфорд, Кайл Уолър и Джордан Хендерсън започнаха като титуляри. Рашфорд отбеляза два пъти, а Фодън също се разписа.

"Нуждаем се от голове от всички зони. Проблем е за съперника, ако заплахата идва от различни зони на терена", каза Саутгейт.

Рашфорд беше избран за играч на мача след двата гола и Саутгейт изрази задоволство от формата на нападателя на Манчестър Юнайтед.

"Той играе добре и в клубния си отбор и е напълно различна версия на играча, който имахме на Европейското първенство миналото лято", каза Саутгейт.

"Знаем, че за мача със Сенегал ще бъдем фаворити, но те са много опасен отбор. Първата цел е постигната. До този момент сме наистина доволни, но истинските мачове тепърва започват", каза още Саутгейт.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!