Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица започва участие в Шампионската лига

Маричанки започват днес поредната кампания в ШЛ.
Снимка: volleymaritza.bg

Българският волейболен шампион Марица (Пловдив) започва днес участието си в групите на Шампионската лига. Маричанки гостуват на първенеца на Полша Група Азоти Хемик (Полице), а двубоят е днес от 21:30 наше време в зала „Нето Арена“ в Шчечин.

Маричанки попаднаха в група Е на Шампионската лига, а в нея освен Хемик (Полице) са още турският гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) и румънския КСМ Търговище (Търговище). 

Преди двубоя с полякините маричанки победиха гост Левски с 3:0 гейма като гост. Хемик също победи, но като домакин Биелско-Бяла с 3:1 гейма. В класирането в първенството Марица е лидер с пълен актив от точки и без загубен гейм след 7 изиграни срещи, а Хемик е трети с 14 точки след 6 изиграни мача.

„Жълто-сините“ участват в Шампионска лига, след като спечелиха за осми пореден път шампионската титла в България, а Хемик също стана шампион за общо трети пореден път в полския волейболен елит.

Двата отбора се срещнаха и през сезон 2017-2018 в дебютното участие на Марица в групите на Шампионската лига. Тогава маричанки загубиха първия мач в Полша с 0:3, а в Пловдив маричанки бяха много близо до първи успех тогава в груповата фаза и загубиха с 2:3 гейма. Срещу полски отбор Марица ще изиграе за трети пъти – на два пъти срещу Хемик и веднъж срещу ЛКС Комерскон (Лодз).

За втори пореден сезон треньорът на Марица Борислав Крачанов е най-младият треньор в Шампионска лига. Това ще бъдe мач номер 53 за Марица в европейските клубни турнири.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна