Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златко Далич: Бразилия изглежда страховито, но ще играем със самочувствие

Далич смята Бразилия за най-силния отбор на световното първенство.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хърватският национален селекционер Златко Далич определи Бразилия като "страховит" съперник преди четвъртфиналния двубой в петък между двата отбора на световното първенство по футбол в Катар.

Петкратните шампиони надвиха с 4:1 Република Корея на осминафиналите, а в мача срещу Хърватия бразилците могат да бъдат още по-силни заради навлизащи във форма футболисти. Левият бек Алекс Сандро най-вероятно ще се завърне в състава след лечение на травма, а нападателят Неймар и защитникът Данило вече записаха минути срещу корейците. 

Селекционерът Тите по всяка вероятност ще разполага с най-добрия си възможен състав. Данило и Сандро ще заемат местата на двата бека, а централният защитник Едер Милитао ще седне отново на пейката, прогнозира агенция Ройтерс. Неймар пък игра 80 минути срещу Република Корея и вкара гол, което ще го мотивира още повече за попадение и срещу Хърватия. Той е само на едно от изравняване на рекорда на Пеле при най-добрите реализатори в историята на националния отбор (77).

Хърватия пък победи Япония с дузпи след равенство 1:1 в редовното време. Лидери на отбора отново ще бъдат финалистите от 2018 Лука Модрич, Деян Ловрен, Иван Перишич и Марсело Брозович.

"Няма какво да се лъжем, Бразилия е фаворит", заяви Далич, цитиран от Ройтерс.

"Бразилците са може би най-силният отбор до момента на световното първенство. Обърнете внимание на футболистите им, техните качества, умения и стойност. Те изглеждат страховито. Длъжни сме да влезем в мача със самочувствие и вяра. Трябва да се възползваме от шансовете ни и да се радваме, че играем с Бразилия на четвъртфинал".


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!