Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо не бил казвал, че ще напусне националния отбор

Сантош е имал разговор с Роналдо преди мача с Швейцария.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роналдо никога не е казвал, че иска да напусне националния отбор. Това обяви селекционерът на Португалия Фернандо Сантош на пресконференцията преди утрешния четвъртфинал на световното в Катар срещу Мароко.

Появиха се информации, че Роналдо и треньорът са разговаряли на висок тон и футболистът е заплашил да напусне националния отбор. Сантош категорично отрече това.

„Кристиано беше нещастен, той винаги е в титулярния състав. Нормално, беше спокоен разговор, в който всеки изрази мнението си. Не му беше лесно да приеме това, но всичко мина гладко. Нито веднъж не ми каза, че иска да напусне националния отбор. Както каза Жоао Феликс, няма по-добър пример от този, който Роналдо демонстрира в този мач“, обясни селекционерът, цитиран от A Bola.

“Беше хубаво, че такъв разговор имаше. Щеше да е лошо, ако нямаше. На Мондиала разкривам титулярите си чак час и половина преди началото на мача, като ги пиша на дъската. По принцип не водя такива разговори с всички, но Роналдо е капитан и заслужаваше това заради всичко, което е постигнал”, каза още селекционерът и призова медиите да оставят Кристиано на мира.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна