Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скалони: Загубата от Саудитска Арабия беше повратният момент

Меси е ней-добрият футболист в историята, сигурен е селекционерът

Лионел Скалони
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Загубата на Аржентина от Саудитска Арабия в първия мач на световното първенство в Катар беше повратна точка в съблекалнята, заяви селекционерът на тима Лионел Скалони след успеха с 3:0 над Хърватия на полуфиналите. След това възпитаниците му постигнаха пет поредни победи и се класираха за финала на турнира.

"Опитвам се да не бъда много емоционален, но е трудно, защото съм на мечтаното място за всеки аржентинец. Представянето на моята страна е емоционално събитие. Можем да спечелим или да загубим, но тук става въпрос за тези футболисти и за всички наши фенове. Те бяха зад нас при поражението и това не е като нищо друго, което някога съм изпитвал", каза Скалони след победата снощи.

Саудитска Арабия направи един от най-големите изненади в историята на световните първенства с победата си с 2:1 на 22 ноември. Но Аржентина се върна на пътя на успеха отново благодарение на невероятния 35-годишен Лионел Меси, който в своя пети и последен стремеж към единствения голям трофей, който му се изплъзва, участва в осем от 12-е гола, които отборът му отбеляза в Катар. Той вкара първия гол срещу Хърватия и беше избран за играч на мача.

Скалони добави, че няма съмнение за това, че Меси е най-добрият футболист за всички времена.

"За мен е просто забележително и вълнуващо да го гледам на терена. Да го видя как тренира, как води съблекалнята. Всеки път, когато го видя, той генерира нещо, искра в своите съотборници, в хората. Не само при аржентинците. За наш късмет той носи екипа на нашата страна", каза селекционерът.

На финала в неделя Аржентина ще спори за трета световна титла в историята си с победителя от мача между защитаващия титлата си тим на Франция и Мароко, който е тази вечер от 21 часа..


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна