Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов изпълнителен директор във водната топка

Националите ни трябвало да са в топ 8 на Европа след 10 години.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Любослав Бонев е новият изпълнителен директор на БФ Водна топка. Това стана с единодушно решение на заседание на Управителния съвет на федерацията, съобщи waterpolobg. Бонев заменя на поста Никола Нанов, чийто договор изтече в края на октомври.

Бонев е преминал през всички ешелони на водната топка. Дългогодишен национален топ състезател, участвал е  в най-големите спортни форуми. Той е част от златната епоха на българската водна топка.

След състезателната си кариера, в продължение на 4 години работи в Испания като главен треньор във федерацията на Мадрид по водна топка. След това и до днес, повече от 20 години, работи като спортен администратор, заемайки мениджърска позиция в компанията на Лъчезар Танев, базирана в Барселона.

„Радвам се, че Любо прие да работи за нашата кауза и за постигане на поставената цел пред българската водна топка – заяви Дарий Дановски, председател на УС на БФВТ, цитиран от сайта на федерацията.

"А целта е през 2032 година мъжкият ни национален отбор да влезе в Топ 8 на Европа, с което да спечели право да играе на квалификациите за летните олимпийски игри същата година. Любо предстои да сформира екип, с който да вървим напред. Предстои ни и преструктуриране на помощните органи на федерацията с цел ефективност и изпълнение на програмата за развитие на българската водна топка за следващите 10 години“, каза още Дановски.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна