Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оглед на композициите за 2023 г. на националките по художествена гимнастика

Гимнастичките, които представиха съчетанията си.
Снимка: БФХГ

Оглед на композициите на състезателките от националния отбор по художествена гимнастика за жени се проведе в зала "Раковски", съобщиха от БФХГ.

Боряна Калейн, Стилияна Николова, Татяна Воложанина, Магдалина Миневска и Лъчезара Пекова, водени от главния мениджър на отбора Бранимира Маркова и личните треньори Марияна Памукова, Валентина Иванова и Виолета Господарска представиха новите съчетания с обръч, топка, бухалки и лента за сезон 2023.

Ева Брезалиева не взе участие заради вирусно заболяване.

Целта на огледа е да се изчистят композициите, да се провери стойността им по новия правилник и да се видят елементите с тяло и техника с уред.

Президентът на БФХГ Илиана Раева беше в залата заедно с директора на националните отбори Деспа Кателиева,  генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова, директора на зала "Раковски" Таня Стоянова и с членовете на Управителния съвет Юлия Мумджиева и Елена Лазарова.

Съчетанията изгледаха и съдиите Даниела Велчева, Християна Тодорова, Рада Вражева, Невяна Владинова и Силвия Стойнева като беше отделено внимание на всеки аспект от композициите, а момичетата показаха много добро ниво на подготовка.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна