Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регреги мечтае Мароко да е първият африкански тим с медал от Мондиал

Уалид Реграги се надява утре той отново дда бъде хвърлян във въздуха от своите футболисти.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на мароканския национален отбор по футбол Уалид Реграги признава, че срещата за третото място на Световната купа е "най-лошият мач", който може да се играе. Но все пак иска Мароко да бъде първата африканска страна с медал от футболни финали.

След като в групата победи Белгия, а след това в елиминациите Испания и Португалия, рекордният поход на мароканците беше спрян на полуфинал от Франция с поражение с 0:2. В събота от 17 часа ще се изправят срещу Хърватия в мача за бронзовия медал на стадион Халифа Интернешънъл, като двата отбора бяха заедно и в предварителната група, завършвайки 0:0.

И въпреки че нарече срещата "най-лошият мач, който трябва да се изиграе" и "медал за последно място", той все пак иска да завърши мача с успех.

"Искаше ни се нещата да се развият по различен начин и да бъдем на финала, но има още един мач и е добре да завършим на подиума, започна сериозният Реграги. „Знаем, че Хърватия също иска да завърши на трето място, играхме с тях в първия мач, така че ще бъде хубаво. Физически няма да е като разходка в парка, имаха един почивен ден повече от нас. И моите играчи също се стремят да завършат с победа. Преди полуфинала беше различно, защото емоциите бяха вдигнати до най-високо ниво. Въпреки поражението, футболистите ми имат апетита за още една победа. Да завършиш трети не е като да завършиш четвърти, искаме да занесем медала у дома", казва Реграги на пресконференцията преди утрешния мач.

"Знаем, че Хърватия също иска да вземе медал. За тях реално е повторение на постижението от преди четири години – тогава втори, а сега могат да бъдат трети, каза Реграги и поздрави шефовете си от Мароканската футболна федерация за протеста, който са внесли във ФИФА за предполагаема неотсъдена дузпа, а Софиян Буфал беше наказан с жълт картон за претенциите си за фаул от страна на Тео Ернандес.

На въпрос какво следва за него и за отбора от 2023 година, той отговори: "След мача ще мислим за бъдещето. От понеделник нататък нашият отбор ще има различен статут", вярва си човекът, роден във френското градче Корбей Есон. "Повярвайте ми, отборът го чака невероятно бъдеще, защото са добри футболисти. А по отношение на мотивацията, та ние дори искаме да бием във всяка контрола, какво остава за мач за медал на световното първенство. Също така искаме да поставим основен камък за бъдещето на мароканския футбол, което да не бъде само един отбор от Африка, който се класира и това е", завърши Реграги.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени