Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоан Величков се стреми към участие на Младежката олимпиада

Йоан Величков и неговият личен треньор Деян Георгиев.
Снимка: Любомир Тодоров


Състезателят по тенис на маса Йоан Величков беше изтъкнат сред най-добре представилите се българи за 2022 година от председателя на федерацията Стефан Китов.

В последното си състезание за годината – световното първенство за кадети в Тунис, левичарят от София стигна до четвъртфиналите на единично и на двойки.

„Засилихме много участията в СК, успях да спечеля на тях три бронзови медала, което е добър резултат. През лятото играх за втори път на европейското първенство за кадети. Там завоювах два бронзови медала – на смесени двойки заедно със Сиделя Мутлу от Ардино, която също успя да направи много сериозни резултати, както и на двойки с австриеца Юлиян Ризачек. На единично заех пето място, след като отстъпих на четвъртфиналите с 3:4 гейма, след като водех с 3:0 и се виждаше, че водя играта, но в тениса на маса всичко е възможно и унгарецът успя да обърне мача“, заяви 15-годишният Величков, чийто личен треньор е Деян Георгиев..

Какво е да играеш на тази възраст при мъжете и какви са предизвикателствата пред тенисиста догодина и защо се цели в участие в Младежките олимпийски игри – чуйте в звуковия файл.

Йоан Величков на световното в Тунис


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна