Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистките на Англия обраха наградите на Би Би Си

Бет Мийд говори след получаването на наградата.
Снимка: BBС

Звездата на английския женски футбол Бет Мийд бе избрана за спортна личност на годината във Великобритания в анкетата на Би Би Си, след като помогна на Англия да спечели европейското първенство по футбол за жени.

27-годишната Мийд спечели "Златната обувка" като голмайстор на Евро 2022 и бе избрана за играч на турнира. През сезон 2021/22 Мийд вкара общо 20 гола в 19 мача за Англия, включително 6 гола и 5 асистенции на Евро 2022.

"Останах безмълвна! За мен е невероятна чест да спечеля тази награда. Ще продължа да го казвам, това е клише, но не бих го направила без тези момичета, отборът, който ме подкрепяше", каза нападателката на Арсенал.

"Лъвиците" взеха и наградата за Отбор на годината и Треньор на годината - чрез нидерландката Сарина Вигман, която изведе жените на Англия до първата им голяма титла.

"Без този невероятен екип от играчи никога не бихме могли да се представим така... Беше фантастично да работя с този отбор", каза Вигман.

Лионел Меси бе обявен за Световна спортна звезда на годината, след като изведе Аржентина до титлата на Световното първенство в Катар.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна