Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решават до дни бъдещето на Дешан

Дидие Дешан иска да остане начело на "петлите" до 2026 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Решението относно бъдещето на Дидие Дешан като селекционер на националния отбор на Франция по футбол, ще бъде взето след събранието на футболната федерация в събота. Това обяви президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Грае пред вестник "Екип".

Договорът на треньора изтече на 31 декември - две седмици след загубения финал на световното първенство в Катар. Дешан и Льо Грае се срещнаха на 29 декември, без да се разберат за условията и срока на продължението.

"Случаят на селекционера няма да бъде разглеждан в петък, нито на събранието в събота. Решението ще бъде взето след това", обяви президентът.

Предишното удължаване на договора на Дешан бе одобрено от Изпълнителния комитет на федерацията през декември 2019-а, преди федералното събрание.

Има някои разминавания между двете страни, като Дидие Дешан, който е на поста от 2012 година, иска да продължи до световното първенство през 2026 година в Северна Америка, докато президентът предпочита да фиксират Евро 2024 в Германия като хоризонт. Въпроси около вътрешната организация също се обсъждат.

81-годишният Льо Грае обяви пред "Екип" и желанието си да остане член на съвета на ФИФА, като е кандидат за нов четиригодишен мандат.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна