Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Товарен кораб заседна в Суецкия канал и беше изтелген от влекачи

Суецки канал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Товарен кораб беше заседнал в Суецкия канал, съобщи в понеделник фирмата за обслужване на канала Leth Agencies.

"Товарният кораб M/V GLORY заседна, докато се присъединяваше към южния конвой близо до El-Qantarah - североизточен египетски град по протежение на Суецкия канал. В момента влекачите в Суецкия канал се опитват да изтеглят плавателния съд“, написаха в Туитър от компанията Leth Agencies.

Данните от тракерите VesselFinder и MarineTraffic показаха, че корабът е за насипни товари и е под флага на Маршаловите острови, съобщава Ройтерс.

Движението по Суецкия канал не беше засегнато от спирането на кораба M/V Glory, заяви председателят на Управлението на Суецкия канал (SCA) Осама Раби пред Al-Arabie. Корабът беше заседнал и усилията за извеждането му продължават, каза още Раби.

Междувременно корабната агенция Leth Agencies обяви, че заседналият в Суецкия канал товарен кораб M/V GLORY е бил успешно изтеглен от влекачите.

"21 плавателни съда, пътуващи на юг, ще започнат или ще подновят своите транзити. Очакват се само незначителни закъснения“, каза Leth Agencies в туит и добави, че нормалното придвижване по канала се  очаква да се възобнови в 10.00 ч. централноевропейско време.

През 2021 г. каналът беше блокиран за шест дни, след като контейнеровозът Ever Given заседна.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна