Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бешикташ сложи цена на Вегхорст за Манчестър Юн

Вегхорст бележи за 2:3 срещу Аржентина на Мондиал 2022.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бешикташ нарече "изцяло неверни" публикациите в медиите, че нападателят Ваут Вегхорст е близо до трансфер в Манчестър Юнайтед.

Националът на Нидерландия се оказа изненадващ вариант за ново попълнение на 20-кратните шампиони на Англия след раздялата им с Кристиано Роналдо през ноември.

30-годишният Вегхорст има 9 гола в 18 мача за Бешикташ през настоящия сезон. В момента атакуващият футболист е под наем в истанбулския клуб от английския Бърнли. 

През януари договорът на нидерландеца може да бъде прекратен, ако "орлите" от Истанбул получат компенсация от два и половина милиона евро.

"Трябва да направим изявление във връзка със спекулативните новини в медиите за нашия футболист Вут Вегхорст. Договорът му може да бъде прекратен при плащане на 2,5 милиона евро. Новините около евентуалното напускане на Вегхорст във вторник са изцяло неверни. Инициативата по отношение на Вут принадлежи изцяло на Бешикташ. Ако има някакво развитие по въпроса, нашите запалянковци и цялата общественост ще бъде информирана незабавно", се казва в изявлението на клуба от Истанбул в понеделник, цитирано от ДПА.  

Нидерландският голмайстор се разписа два пъти за своята родина в четвъртфиналния мач от Мондиал 2022 срещу Аржентина, завършил наравно 2:2 в редовното време. "Гаучосите" спечелиха драматично след изпълнение на дузпи, след като пропиляха аванс от 2:0 след 90 минути игра.  

Вегхорст, който е бивш играч на АЗ Алкмаар, има 70 попадения в 144 двубоя с екипа на Волфсбург в Първа Бундеслига.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна