Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томова отстъпи на Бенчич и отпадна в Мелбърн

Виктория Томова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна на старта на Откритото първенство на Австралия.

Тя отстъпи на 12-ата в схемата в Мелбърн Белинда Бенчич от Швейцария с 1:6, 2:6  на „Маргарет Корт Арина“ след 67 минути игра. Така при осмото си участие в основна схема на турнирите от Големия шлем Виктория не успя да запише трета победа след успехите в първи кръг на Уимбълдън през 2018 и 2022 година.

Първият гейм продължи почти 10 минути. В него Томова подаваше, поведе с 40:15, но в крайна сметка беше пробита от олимпийската шампионка при третата ѝ възможност. Вики взе подаването си за 2:1 и се поздрави с мощно „Айде!“, отправено към нейната ложа, където бяха родителите ѝ Нора и Константин. Бенчич направи нов пробив – този път на нула, за да дръпне с 4:1. В седмия гейм 27-годишната софиянка сервираше за оставане в частта. Томова отрази един сетбол, но при втория изпрати топката в аут.

Българката прекъсна негативната серия от пет поредни загубени гейма, като спечели подаването си за 1:1 във втората част. За съжаление после  швейцарката направи брейк на нула, а след това го затвърди за 4:1. Вики взе и втори гейм. При 2:5 тя подаваше за оставане в турнира. Бенчич набързо поведе с 40:0, Томова отрази два мачбола, но при третия трябваше да капитулира

Първата ни ракета записа 11 печеливши удари при 16 непредизвикани грешки. Балансът на съперничката ѝ е 27-12.

Томова игра за трети път в основна схема в Мелбърн.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна