Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антов титуляр за Монца при загуба срещу Ювентус

Валентин Антов (вляво) се бори за топката с автора на поледния гол за Юве Киеза.
Снимка: Ройтерс

Отборите на Ювентус победи Монца с 2:1 като домакин в среща от осминафиналите в турнира за Купата на Италия. На четвъртфиналите в надпреварата Юве ще срещне отбора на Лацио.

За гостите от Монца титуляр бе националът Валентин Антов. Българският защитник игра до 82-ата минута на мача, когато бе заменен от Стефано Сенси, а в 59-ата минута получи жълт картон.

Мойс Кийн даде аванс на домакините още в осмата минута на двубоя след като бе намерен в предни позиции от Уестън Маккени, а в 24-ата Матиа Валоти изравни за Монца.

Самюъл Илинг и Матиас Суле пропуснаха възможности за Ювентус в рамките на две минути между 34-ата и 36-ата, а в 49-ата и Кийн не успя да преодолее вратаря на гостите. В 76-ата минута Мойс Кийн вкара топката в мрежата на Монца, но попадението не бе зачетено заради засада.

Със страхотен удар две минути по-късно влезлият като резерва Федерико Киеза реализира за 2:1, носейки успеха на Ювентус.

Напред продължава и Лацио след успех над Болоня с 1:0. Единствения гол на "Стадио Олимпико" отбеляза Фелипе Андерсон в 33-та минута. 

Аталанта разби Специя с 5:2 в Бергамо и също се класира за четвъртфиналите. Българският национален защитник Петко Христов бе титуляр за Специя, но не успя да спре развихрилата се атака на Аталанта, която преди няколко дни вкара осем гола във вратата на Салернитана.

Ето всички четвъртфинални двойки в турнира:

Интер - Аталанта (31 януари)

Рома - Кремонезе (1 февруари)

Фиорентина - Торино (1 февруари)

Ювентус - Лацио (2 февруари).



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна