Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотокросистът Майкъл Иванов взе точки в Италия

Снимка: БФМ

Трима български състезатели в мотокроса се включиха в първия кръг от предсезонните серии за 2023 година „Internazionali D’Italia“ OffRoadProRacing в Ponte a Egola. Отлично още в дебюта си на международно състезание в клас 125 кубика се представи Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“. Младият ни пилот зае 28-мо и 33-то място в маншовете, което му отреди 32-ро място от близо 70 състезатели в този кръг.

За БФМ Венцислав Тошев коментира:

„Доволен съм от представянето си, това ми е дебют при 125-кубиковите, но карах спокойно и уверено. Все пак промяната от 85 на 125 кубика е голяма, имаше близо 70 състезатели в моя клас, по-голямата част по-големи и по-опитни. Имахме малко време за тренировка и квалификация, но като цяло съм доволен от първия си старт при 125-кубиковите.“


Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ взе 7 точки за класирането в „Internazionali D’Italia“ в клас МХ 1, след като записа 25-то място в първия, 14-то във втория и общо 18-то място в подреждането. За жалост Майкъл падна два пъти в първия манш, но във втория кара отлично, въпреки че не стартира по най-добрия начин.

Коментарът и на Майкъл Иванов за БФМ:

“Горе-долу съм доволен от представянето си, повече, нормално от втория манш. Стартирах зле и в двата манша, настигах останалите, изпреварвах ги и пак падах. Във втория манш, въпреки че отново не стартирах добре, карането беше стабилно и влязох в зоната на точките без проблем.“

Третият ни представител – Кристиан Петков от „Мотоклуб Бобошево 1956“ с КТМ в клас МХ 2 не успя да преодолее квалификациите, но показа добро темпо и възможности за развитие през сезона.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!