Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов 11-ти в първия ден от тестовете във Формула 3

Никола Цолов

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на 11-о място първия ден от предсезонните тестове на пистата „Сахир” в Бахрейн. Цолов, който дебютира във Формула 3 този сезон, постигна най-добро време от 1.48.455 минута в 27-ата си обиколка в следобедната сесия.

В сутрешната сесия Цолов завърши 18-и с време с 1.50.670 минути, но записа само 10 рунда и прекара много време в бокса. Българинът беше един от пилотите, които сутринта имаха проблеми с DRS-системите на колите им.

16-годишният Цолов записа най-сериозен прогрес в постиженията си в последния час от днешния ден - първо успя да слезе под 1.50 минути за обиколка с 1.49.458 минути, а пет минути преди края на тестовия ден записа и най-доброто си време - 1.48.455 минути.

Най-бърз днес беше съотборникът на българина в ART Grand Prix - Грегоар Соси, който записа 1.47.563 минута в най-бързата си обиколка. 23-годишният швейцарец записа първо време и в сутрешната сесия.

Утре и в четвъртък са следващите два дни от предсезонните тестове във Формула 3, като всеки един пилот има право на 8 комплекта твърди сликове за трите тестови дни.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени