Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Мъск се надява да намери нов шеф на Twitter до края на годината

Снимка: Алами/Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск посочи в сряда, че към края на 2023 г. ще бъде "добър момент" да се намери някой друг, който да управлява компанията, когато той очаква платформата за социални медии да се стабилизира.

"Мисля, че трябва да стабилизирам организацията и просто да се уверя, че е във финансово стабилно положение и че продуктовата пътна карта е ясно изложена“, каза Мъск, говорейки виртуално на Световната правителствена среща на върха в Дубай, когато беше попитан дали е идентифицирал нов главен изпълнителен директор на Twitter и кога този човек ще бъде нает, съобщава Ройтерс.

"Не знам, предполагам, че вероятно към края на тази година ще е подходящ момент да се намери някой друг, който да управлява компанията, защото мисля, че тя трябва да бъде в стабилна позиция около, знаете ли, в края на тази година", каза той.

На 21 декември миналата година Мъск написа в Twitter, че ще подаде оставка като главен изпълнителен директор "веднага щом намеря някой достатъчно глупав, за да поеме работата!"