Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участници от 15 държави на престижно туристическо изложение в София

Снимка: Facebook/interexpocenter

Най-голямото международно туристическо изложение у нас "Ваканция и СПА" започва днес. Почти 260 участници от 15 държави представят своите най-атрактивни туристически продукти в залите на Интер Експо Център в София.

"За първи път участва Националният борд по туризъм на Алжир – посочва Вихра Огнянова от фирмата организатор, и допълва още нови моменти: – За първи път имаме компании от Литва, туроператори от островите Малдиви и Мавриций. Традиционно много са участниците от Гърция, но много повече от Турция. В презентациите си компаниите залагат на екзотиката – екзотични дестинации."

В рамките на три дни среща в София си дават национални и регионални туристически организации и центрове, туроператорски агенции, туристически дестинации, хотели, атракции, събития и фестивали. Представят се и винарски региони, доставчици на технологии и хотелско оборудване, обобщава репортерът Мила Младенова:

"Големи български туроператори отбелязват мащабно присъствие в изложбените зали с интересно представени нови програми за пътешествениците. 9-ата годишна среща на Националния борд по туризъм и дискусия за новите предизвикателства пред туристическия сектор и решения чрез публично-частни партньорства, ще се състоят в първия ден на изложението, в рамките на неговата дискусионна програма. Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти поставят наболялата тема с кадрите, с акцент върху разрешаването на проблемите и подобряването на имиджа на туристическия сектор като работодател. Първият ден в Интерс Експо Център е само за професионалистите, а останалите два дни са отворени за посетителите. Те ще могат да участват в няколко томболи и различни дегустации, както и да намерят специални за борсата ценови предложения."

Снимка: Facebook/interexpocenter

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна