Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пауло Соуса ще спасява Салернитана

Пауло Соуса
Снимка: БГНЕС

Салернитана уволни треньора си Давиде Никола за втори път в рамките на един месец и назначава на поста бившия полузащитник на Португалия Пауло Соуса. Никола за първи път беше отстранен от поста на 16 януари, ден след тежкото поражение с 2:8 от Аталанта.

Но два дни по-късно президентът на клуба Данило Йерволино реши да му даде втори шанс. Но бързо стартиралият втори период за специалиста приключва с три поражения от четири мача, а южняците са на 16-о място в класирането на 4 точки от зоната на изпадащите.

Пауло Соуса, който беше треньор на националния отбор на Полша през 2021-а година, ще започне авантюрата си в италианското "калчо" в неделя като домакин на Лацио. За Салернитана битката за място в Серия А и през следващия сезон се свежда в най-лошия случай до спор за избягването на две места, тъй като Кремонезе с 8 точки и без шанс да добави нови играчи изглежда безвъзвратно последен. Сампдория е пред тях на 19-ата позиция с 11, а Салернитана е с 21.

52-годишният Соуса изненадващо напусна полския национален отбор, който класира на световните финали в Катар. Той прие доста сериозна във финансово отношение оферта от най-популярния бразилски отбор Фламенго, но на 9-и юни беше уволнен след поражението от Ред Бул Брагантино.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна