Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов с 9-о място и старт от първа редица утре

Никола Цолов
Снимка: GRS Team

Българският пилот Никола Цолов се пребори за 9-ото място в първото си състезание във Формула Регионал в Близкия Изток днес и утре ще стартира от първа редица във втория старт за уикенда.

Цолов стартира 18-и в първото състезание от последния кръг на шампионата на „Яс Марина” и за три обиколки излезе 13-и, като проведе оспорвана битка с Кирил Смол за тази позиция. Руснакът успя да си върне 13-ото място малко по-късно, а Никола изостана на няколко секунди зад него.

Смол и Цолов си пробиха път до 11-о и 12-о място, след като се справиха със Себастиан Монтоя.

В това време в челото на колоната оспорвана битка за първото място водеха двамата лидери в класирането Андреа Кими Антонели и Тейлър Барнард. Но в 6-ата обиколка Антонели удари отзад Барнард и го завъртя, като британецът се върна в състезанието в дъното на колоната. По-късно Антонели беше наказан с 10 секунди, които го извадиха от Топ 10, след като състезанието завърши зад кола на сигурността. А тя беше предизвикана от съотборника на Цолов Джовани Машио, който получи повреда и спря на 6-и завой.

Заради малките разлики в колоната и наказанието на Антонели 11-ото място на пистата за Никола се превърна в 10-о място, а секунди по-късно 9-ят – Ники Бора също беше наказан и Цолов беше класиран 9-и. Десети стана Майкл Шин, който утре ще стартира от първа позиция.

Деветото място на Цолов му осигури второто място на старта на второто състезание утре сутрин, както и 2 точки от първото му състезание в шампионата. Българинът донесе и първите точки на тима си в този шампионат – R&B Racing.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!