Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов с точки в два от трите си старта на "Яс Марина"

Никола Цолов
Снимка: Никола Цолов, мениджмънт

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа успешен дебют във Формула Регионал в Близкия изток, като участва в последния, пети кръг на зимния шампионат.

В трите състезания на пистата "Яс Марина" този уикенд Цолов записа 9-о, 6-о и 15-о място за китайския тим R&B Racing, който благодарение на Българския лъв спечели първите си точки в шампионата този сезон.

Изпитанията на "Яс Марина" се оказаха трудни за Цолов, който броени дни преди това приключи предсезонните тестове във Формула 3 в Бахрейн и въпреки че имаше скорост на пистата, българинът не успя да влезе в битките за победите. Основният проблем в хода на уикенда се оказа липсата на подходящи настройки на автомобила на Цолов, които не му позволиха да разкрие силната си страна – работата с гумите в състезателно темпо и запазването им за атака във втората половина на състезанието.

Трите старта на "Яс Марина" бяха определени като "състезания за трупане на опит" от мениджмънта на Цолов. Той кара много силно и на два пъти стигна до Топ 10 в класирането, въпреки че се адаптира към новия за него автомобил, новите сликове и работата на R&B Racing, който благодарение на Цолов завърши първия си сезон в шампионата с точки.

Сезон 2023 във Формула 3 стартира в първия уикенд на март със състезанията на пистата "Сахир" в Бахрейн, където по същото време започва и битката за титлата във Формула 1.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна