Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Единствената цел пред ВК Хебър е титлата

Хебър за осми път бе избран за отбор на месеца.
Снимка: Пресклуб България

Спечелването на титлата е единствената цел пред Хебър, заяви президентът на волейболния клуб Александър Иванов.

Пазарджиклии, които триумфираха със златните медали в първенство през последните два сезона, натрупаха пет поражения до момента и са на трето място във временното класиране шест кръга преди края на редовния сезон.

"Никога не е приятно, когато губим и то в поредни срещи. Посрещнахме смирено това. Сега е нормално да има напрежение и да сме притиснати до стената. Надявам се да излезем от това положение. Целта ни е да станем шампиони. Преследва ни малшанс и дано успеем да се измъкнем. Имахме проблеми, но не са от физическо естество. Когато достигнем до връх, има и спадове. Дано загубите не ни стават практика. Тези неща ни карат да растем като клуб", заяви Александър Иванов на пресконференция, на която тимът за осми път получи наградата за отбор на месеца от Пресклуб България.. 

Той отхвърли твърденията, че има неразбирателство между старши треньора на шампионите Камило Плачи и един от най-опитните в състава Тодор Алексиев.

"Момчетата могат да потвърдят, че винаги някой не играе в даден мач. Няма напрежение между Плачи и Алексиев. Истина е, че Камило има три-четири предложения, включително и от националния отбор на Словения. Имаме договорка с него и за догодина. Не е опция да бъде едновременно при нас и в национален отбор", каза още Александър Иванов.

Той призна, че Дея спорт, ЦСКА, Нефтохимик 2010 и Левски София са започнали да инвестират по-сериозно и това е направило първенството значително по-интересно. 

"Провал ще бъде да не станем шампиони. Само това са ни целите", добави Иванов.

Центърът Николай Николов, който е един от най-опитните в състава на Хебър, също смята, че отборът от Пазарджик остава основен фаворит за първото място в крайното класиране.

"Умора винаги има, въпросът е как се справяме с нея. Не сме младежи, но това не си личи на игрището. Всички знаят какво трябва да се направи, за да се преодолее умората. Сега направихме първенството доста по-интересно, но оставаме фаворити и пак ще спечелим титлата", категоричен е Николай Николов, който няма да се завръща в националния отбор.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени