Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медалът на акробатката Костадинова подарен на 8-годишния Алекс

Медалът на Мариела Костадинова (в зелен анцуг) е при малкия Алекс.
Снимка: Личен архив

Медалът, който шампионката по спортна акробатика от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова обяви за продажба, за да подпомогне лечението на 8-годишния Алекс Ангелов, вече има нов собственик и това е самото момченце.

Отличието беше купено за 2500 лева от Атанас Костадинов, треньор в клуб по акробатика и гимнастика Черноморец (Бургас). Костадинов заедно с олимпийската шампионка и децата в залата, трениращи акробатика, са взели решение отличието да бъде подарено на Алекс, за да му носи късмет в процеса на възстановяване.

"Медалът беше продаден на цена от 2500 лева, а парите са преведени по банковата сметка на Алекс. Атанас Костадинов, който е треньор в клуб по акробатика и гимнастика Черноморец дари сумата, а децата в залата изпратиха поздрави на Алекс. Взехме взаимно решение да му подарим този медал, за да може пътят му на възстановяване да върви с късмет. Благодаря на всички и се надявам да съм успяла да помогна по възможно най-добрия начин. Този медал е спечелен с много труд, а борбено и силно момче като Алекс го заслужава и съм много щастлива, че ще бъде при него", написа Мариела Костадинова в социалните мрежи.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени