Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компанията Twitter е уволнила поне още 200 свои служители през уикенда

Снимка: Алами/Ройтерс

Социалната интернет медия Twitter Inc. уволни още поне 200 свои служители в събота вечерта, което е около 10% от хората, които все още работят там, съобщи "Ню Йорк Таймс" (New York Times), позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Според информацията, по-голямата част от работещите в компанията са установили, че вероятно ще бъдат уволнени, след като са разбрали, че вече не могат да влизат в своите акаунти за електронната поща и в служебните лаптопи. Останалите служители обаче не получиха списък с хората, които са били уволнени, така че те не знаеха с кого ще трбва да работят на следващия ден.

С подобна информация излезе и "Уолстрийт джърнъл" в неделя, когато съобщи, че компанията Twitter е провела през уикенда нови съкращения.

Източници на финансовото издание от социалната медия отбеляза, че са получили имейл в събота, в който просто са прочели: "Днес е последният ви работен ден в компанията". Броят на служителите, които са получили такова известие, остава неизвестен към момента.

Още през ноември 2022 г. главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск заяви, че компанията ще трябва да започне да намалява персонала си, тъй като губи по 4 милиона долара на ден. По -късно през декември милиардерът заяви, че по това време Twitter има малко повече от 2000 служители в сравнение с около 8000, които са работили в компанията преди да бъде закупена от него.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна