Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков e най-стойностен в Евролигата за трети път

Александър Везенков вкара средно по 18,5 точки за Олимпиакос този месец в турнира.
Снимка: Olympiacos BC

Българският баскетболист Александър Везенков е най-стойностен играч (MVP) на месеца в Евролигата за втори път през сезона и за трети в кариерата си, съобщиха от престижната надпревара.

Везенков изведе Олимпиакос до четири победи в четири мача през февруари. Българинът надмина всички играчи в Евролигата както по индекс на представяне, така и по борби, като същевременно се нареди на второ място по отбелязани точки през месеца. Гръцкият тим удължи победната си серия до седем мача и e на върха в класирането с баланс 18-7. Везенков завърши месеца като лидер в лигата в трите основни статистически категории - 18.5 точки, 7.4 борби и общ коефицент 23.5 на мач.

Той ще получи трофея в следващия домакински мач на Олимпиакос на 7 март срещу Барселона.

Българският национал става MVP за втори пъти този сезон и общо трети за последните 13 месеца, най-краткият период за три трофея досега в надпреварата.

През февруари Олимпиакос победи като гост Фенербахче с 93:73 след 12 точки и 12 борби на Везенков, надделя у дома над Анадолу Ефес със 76:70 с 23 точки на българина, спечели срещу АЛБА Берлин като гост с 93:60 след 28 точки и 13 борби на национала, а след това той вкара 20 точки при успеха като гост над Валенсия с 92:85.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна